Stammenstrijd barst los bij KLM

Bron: telegraaf


Het is haat en nijd bij luchtvaartmaatschappij KLM op de werkvloer, nu duidelijk is geworden wat alle groepen werknemers precies aan loon moeten inleveren. Er blijken namelijk grote verschillen te zijn, waardoor de tweespalt onder de KLM’ers voortduurt. „We moeten met z’n allen afkoelen”, stelt vakbond De Unie.

Beeld: Telegraaf

Ondanks de oproep van topman Pieter Elbers om de rijen te sluiten, is binnen de ’blauwe familie’ een stammenstrijd losgebroken. Diverse insiders vertellen dat opstandige stewardessen aan boord in de koffie van de vliegers zouden spugen, hun koffers worden besmeurd en er zijn piloten die zich door hun vrouw laten afzetten op Schiphol omdat ze bang zijn voor krassen op hun auto.


Solidariteitsprincipe

Dinsdagavond maakte het ministerie van Financiën de afspraken bekend, met daarin grote verschillen. Bij KLM zijn drie domeinen: cockpit, cabine en grond. Deze groepen onderhandelen apart van elkaar over arbeidsvoorwaarden, met verschillende uitkomsten. Zo moet bijvoorbeeld een beginnend piloot zijn dertiende maand inleveren, maar een stewardess met hetzelfde inkomen niet. „Wij hebben gekozen voor collectieve invulling van de overheidsvoorwaarden die voor alle piloten een relatief gelijk effect heeft. Dat is in lijn met hoe wij dat altijd doen, in goede als in slechte dagen. Dit solidariteitsprincipe hanteren we nu weer”, zegt een woordvoerder van de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers. De piloten hanteren de ’Hoekstra-staffel’ dus niet, met de gedachte de jongere piloten in toekomst doorstromen naar hogere functies.


Vakbond FNV meent dat het deels appels met peren vergelijken is. „De lagere inkomens leven minder in, maar de hogere inkomens krijgen een blijk van waardering, in de vorm van een extra vlucht op kosten van de baas. Je houdt altijd verschillen, maar het is wel inleveren naar draagkracht”, aldus campagneleider Joost van Doesburg van FNV.


Wat weer olie op het vuur gooit, is dat er intern geruchten gaan dat de piloten geen bezuiniging realiseren met het inleveren van de dertiende maand. Onder piloten valt te beluisteren dat deze aanpak is gekozen om 300 jongere piloten in dienst te houden. Zo wordt KLM een grote kostenpost aan ontslagvergoedingen van twee jaar bespaard en blijven toekomstige gekwalificeerde vliegers in dienst. KLM reageerde niet op een verzoek om commentaar.


Onrust

Ook bij overige vakbonden is er onrust over de deal die de FNV maandag apart sloot met KLM. „Wij zijn niet blij dat KLM met FNV aanvullende afspraken maakt en die dan aan ons wil opleggen. Als wij de inhoud niet kennen, gaat het moeilijk worden voor onze leden om akkoord te gaan”, reageert voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vakbond van Luchtvaarttechnici. Dat stelde woensdagavond de ledenstemming om deze reden uit.


Vroeger had KLM een multi-overleg, waarin de uitgangspunten gezamenlijk werden besproken. Door de huidige leiding is dat losgelaten. Deze aanpak leidt tot een sneller resultaat, maar aan het eind ook tot discussie als de afspraken bekend worden. „Dit is een van de redenen dat het zo uit de hand heeft kunnen lopen”, aldus een bron. Maar de afgelopen jaren botste het al bij KLM regelmatig over de grote kloof tussen de laagste en hoogste inkomens.


Schade

De imago van KLM heeft grote schade opgelopen. „We hebben even tijd gekocht, want dit is pas het begin. Nu moeten we met z’n allen afkoelen, en dan de schouders eronder”, zegt Reinier Castelein van vakbond De Unie. KLM moet harder ingrijpen, nu de vooruitzichten verslechteren. Het negatief reisadvies is een nieuwe ramp voor de verdiensten van KLM.


De reputatieschade legt Castelein neer bij minister Hoekstra. Die heeft met zijn nivelleringseis op last van de Tweede Kamer het zaadje geplant, waar nu de storm van wordt geoogst. He politiek had zich nooit moeten op deze manier moeten mengen in de bedrijfsvoering, zo is nu het gevoel.„Het KLM-personeel levert in, en had dat zonder al deze druk ook gedaan”, zegt Castelein.


Hoe moeten de interne spanningen worden opgelost? Tenslotte moet er goed worden samengewerkt. Van Doesburg: „Er is een hoop schade berokkend, maar de medewerkers van KLM moeten berusting vinden in de situatie hoe die nu is. We moeten onze blik op de toekomst richten en de frustraties achter ons laten.”