Topman Schiphol: meer coronatesten op luchthaven

Bron: Telegraaf


Er moet veel meer dan nu het geval is worden getest op corona bij reizigers die vanuit virushaarden landen op Schiphol. Dat zegt president-directeur Dick Benschop van de luchthaven vrijdag bij een toelichting op de halfjaarcijfers.

Beeld: ANP

„Voor het herstel van het vertrouwen in vliegen zijn die coronatesten op de vliegvelden belangrijk. Als er geen extra testcapaciteit komt, gaat het knijpen ook richting het economisch herstel. Daar is luchtverkeer belangrijk in. Onze boodschap is richting Den Haag glashelder: we moeten meer testen.”


Twee weken geleden opende een teststraat op Schiphol, maar die wordt maar beperkt gebruikt omdat er nog niet voldoende testlocaties zijn. Nu wordt er alleen getest tussen zes uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds, terwijl luchtvaartmaatschappijen willen dat het ook ’s avonds kan. Daarnaast is coronatest vrijwillig, en niet verplicht. De veiligheidsregio Kennemerland meldde eerder deze week aan De Telegraaf dat slechts 20% van de reizigers zich laat testen. Voor een verplichting zou de wet aangepast moeten worden. De oproep van Benschop komt een dag na de mededeling van minister De Jonge dat er voorlopig niet meer testen aangeboden zullen worden, omdat de laboratoria het niet meer aan kunnen.


Er is een serie maatregelen getroffen om coronabesmettingen zo goed en kwaad als het kan in de luchtvaart te vermijden. Uit onderzoek van minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) bleek vorige week dat slechts een paar procent van de coronabesmettingen vlieggerelateerd is.


Improvisatie

„Er moet een uniforme regelgeving komen hoe we het reisproces inrichten en hoe we omgaan met reisrestricties. In de eerste maanden in zo’n crisis is iedereen improviserend bezig. Maar het gaat nog wel even duren voordat alles weer bij het oude is”, zegt Benschop. „Daarom moet nu volgende stap moet nu gezet worden, waarin uniforme regels zijn, in ieder geval binnen Europa.” De luchthaven ziet het aantal reizigers door de coronapandemie meer dan halveren. Het herstel gaat volgens de Schiphol-topman grillig verlopen, niet in een rechte lijn.


Er zullen als gevolg van de coronacrisis honderden banen verdwijnen Schiphol, dat vrijdag een nettoverlies bekend maakte van €246 miljoen. Toch gaat Schiphol door met investeren in onder meer de nieuwe pier. Ook koerst Benschop nog steeds op de opening van Lelystad Airport eind volgend jaar. Het omstreden poldervliegveld is klaar voor gebruik, maar er moet nog een vergunning worden afgegeven als gevolg van de stikstofproblematiek. „We zijn voor 1 oktober klaar met de vergunningaanvraag, en daarna kan het kabinet het besluit nemen. Wij houden het kabinet aan de afspraak om nog voor de verkiezen een besluit te nemen.”


Lelystad Airport

Onder coalitiepartners D66 en ChristenUnie is verzet tegen de opening, die nu al drie keer is uitgesteld. Door de coronacrisis rijst de vraag waarom de luchthaven nu geopend moet worden. Op Schiphol is voorlopig nog genoeg capaciteit beschikbaar, zolang het aantal vliegbewegingen ver onder het maximale aantal van 500.000 zit. Bovendien kan verkeer van Schiphol niet gedwongen worden om naar Lelystad Airport te gaan.


„Er is nog altijd interesse vanuit de markt om op Lelystad Airport te vliegen. Ik word benaderd door potentiële klanten, want er is nog altijd schaarste aan landingsslots op Schiphol. Die liggen allemaal vast”, zegt Benschop, verwijzend naar de zogeheten historische rechten. KLM bijvoorbeeld heeft een groot deel van die rechten, maar vliegt momenteel minder.


KLM

De toekomst van KLM is de achilleshiel in de toekomstplannen van de luchthaven. KLM is als grootste gebruiker onlosmakelijk met Schiphol verbonden. Het voortbestaan van de luchtvaartmaatschappij hangt aan een zijden draad, als het luchtverkeer niet snel herstelt. Benschop gaat er vanuit dat het overstapnetwerk van KLM op Schiphol blijft. „KLM krijgt grote steun van de overheid, daar zijn wij blij mee, want daarmee is voortbestaan gewaarborgd.”