Traag herstel zorgt voor extra maatregelen bij luchtvaartmaatschappijen

Bron: Up in the Sky


De coronacrisis heeft een grote impact op de luchtvaart. Mede door het trage herstel kondigen luchtvaartmaatschappijen (extra) maatregelen aan om het hoofd boven water te houden.

Beeld: Lufthansa

Lufthansa

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft aangegeven nog meer te gaan bezuinigen. De reden hiervan is het trage herstel van de luchtvaart. De luchtvaartmaatschappij nam eerder al maatregelen waaronder het (tijdelijk) stallen van de viermotorige toestellen in haar vloot. Daarnaast kondigde de maatschappij aan 22.000 banen te schrappen. Door de bijgestelde verwachtingen wil Lufthansa nu extra banen gaan schrappen.


TUI

Ook bij het reis – en luchtvaartconcern TUI worden stevige maatregelen genomen om het bedrijf financieel gezond te houden. De TUI groep kondigde dinsdag aan dat de kosten met dertig procent omlaag moeten. Daarnaast stellen ook zij de verwachtingen voor het komende jaar bij en zal het concern met een aangepast schema vliegen met komende winter tot 40 procent minder vluchten dan vorig jaar.


KLM

Daarnaast is het voor de KLM groep ook een spannende tijd. Begin oktober zullen zij het reorganisatieplan moeten inleveren bij minister Hoekstra van financiën. In totaal heeft KLM het over een verminderingen van 4.500 tot 5.000 arbeidsplaatsen. Dit geldt voor zowel KLM als alle dochterondernemingen. Daarnaast heeft de luchtvaartmaatschappij haar 747 vloot versneld uitgefaseerd. De laatste ‘full pax’ 747 zal begin oktober naar het vliegtuig-kerkhof Mojave worden gevlogen.