TUI: 1400 reizigers in oranje gebieden, reizen tot 30 augustus geannuleerd

Bron: Reisbizz


SCHIPHOL - TUI had op het moment dat negen regio’s zaterdagnacht een oranje reisadvies kregen, daar zo’n 1400 reizigers zitten. Zij worden deze week gerepatrieerd. De touroperator heeft alle reizen naar de betreffende gebieden tot 30 augustus geannuleerd.

Beeld: Reisbizz

De regio’s die een oranje reisadvies kregen zijn Brussel in België, Parijs en Marseille in Frankrijk en Madrid, de Balearen, Burgos, Salamanca, Almería en Navarra in Spanje. Veruit de meeste van de 1400 TUI-reizigers vierden hun vakantie op Ibiza en Mallorca, namelijk zo'n 1300.


Iedereen die naar huis wil, wordt deze week door TUI gerepatrieerd. “Reizigers zijn vrij om langer op hun vakantiebestemming te blijven, maar dan moeten ze zelf hun terugreis regelen”, aldus een woordvoerster. “Transavia blijft op Ibiza en Mallorca vliegen.”


TUI heeft de reizen naar de oranje gebieden nu tot 30 augustus geannuleerd. Omdat de reisadviezen continu veranderen, wil de touroperator nog niet te ver vooruit annuleren. "Maar uiteraard worden er geen vakantiegangers daarheen gebracht zolang er een oranje advies geldt."