Vakbonden: ’Uitbreiding vluchten Qatar Airways is einde KLM’

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - De Europese Commissie moet de uitbreiding van het aantal vluchten van Qatar Airways vanwege de coronacrisis uitstellen. Dat vragen acht Nederlandse vakbonden aan de Europese transportraad van minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Beeld: uit Telegraaf

In 2019 zijn de EU en Qatar een verdrag overeengekomen om vanaf oktober 2020 meer vluchten toe te staan voor de Arabische staatsmaatschappij. Volgens de KLM-vakbonden VNV, VNC, FNV, De Unie, VKP en NVLT is het ’dweilen met de kraan open’ als dit gebeurt tijdens de coronacrisis. De luchtvaart ligt wereldwijd op de rug, waardoor er geen extra capaciteit bijhoeft in tijden van herstel, aldus de de vakbonden. Een fundamentele wijziging van de omstandigheden zou een aanleiding zijn de inwerkingtreding van het verdrag uit te stellen en de situatie opnieuw te onderzoeken.


Steunpakket

„Dit is een direct gevaar voor ons voortbestaan als KLM en Air France. Wij moeten aan allerlei voorwaarden voldoen voor ons steunpakket, Qatar Airways hoeft dat niet. Dus komt er door deze deal nog meer concurrentie bij in een onzekere markt, plus nog de voorwaarden die eurocommissaris Timmermans wil stellen. Het gaat erg moeilijk worden als Europese luchtvaart als dit doorgaan”, zegt voorzitter Rob Swankhuizen van de Nederlandse Vakbond van Luchtvaarttechnici.


De Nederlandse vakbonden rekenen op de Europese Commissie, omdat er geen formele datum is afgesproken wanneer het akkoord tussen de EU en Qatar ondertekend gaat worden. Volgens de bonden is uitstel ’onvermijdelijk’, omdat de eigen werkgelegenheid door de staat gefinancierde vliegmaatschappijen uit zogeheten ’derde landen’ onder druk wordt gezet.


Knooppunt

De luchtvaartsector bevindt zich in een zeer diepe crisis, als gevolg van de coronapandemie. Het beleid van overheden richting de luchtvaart schiet momenteel echter alle kanten op. Het kabinet wil Schiphol en KLM behouden als luchtvaartknooppunt, maar koerst het tegelijkertijd op de invoering van een vliegtaks die tot minder klandizie en minder verdiencapaciteit kan leiden. Donderdag maakte eurocommissaris Timmermans bekend dat hij plan van in het kader van de zogeheten green deal een kerosinebelasting wil invoeren en daarnaast nog het huidige ETS systeem voor CO2-beprijzing duurder wil maken. Dit kan verder herstel belemmeren.


De Europese luchtvaartmaatschappijen keken in 2019 met een scheef oog naar de deal, omdat de Europese Commissie de Arabische concurrentie in de jaren ervoor praktisch vrij spel liet onder het mom van een ’vrije markt’. Jarenlang zijn felle gevechten gevoerd over een het ongelijke speelveld van de Europese en Arabische luchtvaart, maar dat mocht niet baten.


„Het belang van de Franse vliegtuigindustrie is groot”, zegt Swankhuizen. In het verleden kreeg topman Akbar al Baker van Qatar Airways een hoge Franse onderscheiding en landingsrechten in Frankrijk voor grote vliegtuigorders. Ook op Schiphol wil Al Baker graag uitbreiden, zo meldde hij eerder dit jaar aan De Telegraaf.