VDG Real Estate ontwikkelt dc op Schiphol

Bron: Vastgoedmarkt


VDG Real Estate ontwikkelt op Schiphol Trade Park een logistiek complex van ruim 23.000 m2 dat als entreegebouw een blikvanger voor Schiphol Trade Park zal zijn. Fast Forward Freight neemt hiervan 13.632 m2 in gebruik.

Beeld: Vastgoedmarkt

Fast Forward Freight sluit een huurovereenkomst voor 10.413 m2 warehouse, 535 m2 mezzanine, 2.686 m2 kantoor en twaalf loading docks. Om te vergaderen, lunchen of ontspannen kunnen werknemers gebruikmaken van de groene daktuin van 314 m2.


Het bedrijf biedt wereldwijd logistieke oplossingen over zee, weg en door de lucht. Het pand ligt langs de A4 waar dagelijks meer dan 190.000 auto’s passeren,  en in nabijheid van zowel Airport Schiphol als de Amsterdamse en Rotterdamse havens.


Ecologie en duurzaamheid

Het gebouw is ontworpen met de ‘achterliggende gedachte om ruimte voor ecologie te creëren in plaats van weg te nemen’. Met onder andere groene daken in verschillende hoogtes, groene gevels en speciale aandacht voor de watercyclus worden verschillende biotopen mogelijk. In de daktuin voor medewerkers en de omheiningen zullen onder andere vlinders, huismussen, huiszwaluwen, witte kwikstaarten en zwarte roodstaarten te vinden zijn en de gevelpanelen zijn zo ontworpen dat er vleermuizen en zwaluwen in kunnen wonen.


VDG Unibouw is al gestart met de bouw, oplevering vindt medio 2021 plaats. Er is nog  9.568 m2 beschikbaar voor verhuur.


Adviseur

Fast Forward Freight is door vastgoedadviseur 1530 Real Estate geïntroduceerd bij VDG Real Estate, tevens bracht 1530 Real Estate de deal tot stand en zijn zij namens VDG Real Estate betrokken bij de verhuur.