Vechtpartij om mondkapjes op KLM-vlucht naar Ibiza

Bron: RTL Nieuws


Een vechtpartij zorgde vrijdag voor beroering aan boord van een KLM-vlucht van Amsterdam naar Ibiza. Op beelden is te zien hoe medepassagiers ingrijpen als twee mannen, die al eerder problemen veroorzaakten, andere passagiers lastigvallen.

Beeld: Videofragment van op Twitter geplaatste media

Volgens ooggetuigen gaat het om twee Schotten die een liter wodka hadden gedronken en moeilijk begonnen te doen toen hen gevraagd werd een mondkapje op te zetten. Kort voor de landing weigerden ze te gaan zitten, waarbij al een opstootje ontstond, maar dat kon in de kiem worden gesmoord.


Tiewraps

Iets later ging het echter alsnog mis, toen de mannen opstonden en een van hen een medepassagier begon te slaan. Daarop schoten andere passagiers het slachtoffer en de KLM-crew te hulp. De man werd in bedwang gehouden en zijn polsen werden met tiewraps vastgebonden.


Geen eerdere incidenten

De woordvoerder zegt dat er niet eerder incidenten hebben plaatsgevonden met passagiers die weigerden een mondkapje op te doen. 

De gezagvoerder heeft de autoriteiten op Ibiza ingelicht, die de mannen hebben aangehouden. Of ze nog vastzitten, is niet bekend.