Verre reizen in de KLM-businessclass

Bron: FD


Hoewel piloten vaak worden weggezet als grootverdieners brengen de vliegers van KLM een flink loonoffer, zo bleek vorige week. Net als hun collega's bij het grondpersoneel en in de cabine helpen ze voorkomen dat de luchtvaartmaatschappij door corona omvalt. Door salaris in te leveren maken ze de weg vrij voor een steunpakket van €3,4 mrd. Voor een piloot bedraagt de loonderving tienduizenden euro’s.


Bron: Financieel Dagblad

Reken maar mee: de totale personeelskosten van KLM bedroegen vorig jaar €3,2 mrd. De drieduizend vliegers zien de komende tijd onder meer af van twee keer een toegezegde loonsverhoging van 2,5%, een winstuitkering van ruim 7% en een eindejaarsuitkering van ruim 8%. Met nog wat andere posten loopt de gehele salarisderving tot 20% per jaar.


Voor een beginnend piloot, die minder dan een ton per jaar verdient, komt dat neer op een loonderving van €20.000 bruto per jaar. Voor de zeer ervaren gezagvoerders, die €250.000 per jaar verdienen, bedraagt het offer €50.000 per jaar. Omdat het loonakkoord geldt voor zeventien maanden, moet bij de genoemde bedragen nog eens ruim 40% worden opgeteld.


De vliegers krijgen er veel voor terug. Bagage-afhandelaars en stewardessen moeten vrezen voor hun baan. De piloten krijgen baanzekerheid, zelfs nu er door corona een flink overschot aan vliegers is. Er geldt een wachtgeldregeling en hun basissalaris blijft hetzelfde, net als hun pensioenaanspraken, Niet slecht, als je weet dat bij Lufthansa mogelijk 1100 piloten weg moeten.


Toch meende KLM de piloten nog wat extra’s te moeten geven. Het mocht niets kosten, dus het werd het ‘weggeven' van stoelen op onderbezette vluchten. De vliegers mogen een keer per jaar extra gebruik maken van stand-bytickets en krijgen sneller een upgrade naar businessclass. Het geschenk van KLM gaf beroering in de 'blauwe familie': andere werknemers krijgen dit niet.


Hoe dan ook, voor een calculerende vlieger valt er wat te halen. Hij of zij kan de pijn van zijn loonoffer flink verzachten. Hoe? Door met zijn of haar gezin ver te reizen en optimaal te profiteren van de voordelige tickets. Stel dat een pilotengezin uit vier personen bestaat, dan kost een verre retourvlucht hun inclusief de korting nu circa €1000. De werkelijke prijs van die vlucht naar die verre bestemming bedraagt al gauw €5000. Besparing voor het gezin dus €4000.


Het geschenk van KLM geldt vijf jaar, zo is afgesproken. Een reislustig pilotengezin kan in die periode dus €20.000 besparen op vliegtickets. Een aardige pleister op de wonde van de piloot die een loonoffer bracht van enkele tienduizenden euro's. Voorwaarde is wel dat corona is overwonnen en het gezin steeds verre bestemmingen kiest als Brazilië of Nieuw Zeeland. Wie elk jaar naar Oostenrijk gaat, laat veel geld liggen.

Auteur: Bartjens

FD's rekenmeester over de achtergronden van een actuele financiële gebeurtenis.