Viering 101-jarig bestaan onder pikzwarte wolken

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Luchtvaartmaatschappij KLM dreigt vluchten, het kas- en liquiditeitsbeheer en delen van het onderhoudsbedrijf aan Air France kwijt te raken door de coronacrisis. Dat melden bronnen aan De Telegraaf.

Bron: Telegraaf
’Maak KLM weer echt Nederlands bedrijf’

Woensdag bestond de luchtvaartmaatschappij 101 jaar. Gewoontegetrouw presenteerde topman Pieter Elbers het nieuwe KLM-huisje, maar door corona woedt achter de schermen weer een machtsstrijd. Air France KLM loopt nu helemaal aan de leiband van het Elysée en de Franse minister van Financiën Bruno Le Maire.


De invloed van de Franse regering was voor corona al groot. „De bedrijfsleiding mag niet ingrijpen”, zo stelt een hoge bron in Parijs. Het uitgangspunt van Le Maire is om zo weinig mogelijk banen verloren te laten gaan bij Air France, terwijl de rekening bij KLM wordt neergelegd middels het wegstrepen van duizenden banen.


De invloed van de Franse regering was voor corona al groot. „De bedrijfsleiding mag niet ingrijpen”, zo stelt een hoge bron in Parijs. Het uitgangspunt van Le Maire is om zo weinig mogelijk banen verloren te laten gaan bij Air France, terwijl de rekening bij KLM wordt neergelegd middels het wegstrepen van duizenden banen.


Landjepik

Maar nu de blauwdruk van de herstart van de twee luchtvaartmaatschappijen wordt gemaakt, dreigt er landjepik van routes. ’Parijs’ wil meer frequenties naar zich toe trekken, omdat daar sneller grotere vervoersstromen te verwachten zijn aangezien Air France een grotere eigen markt heeft. Dat kan ten koste gaan van KLM. „Ceo Ben Smith gaat door met KLM uithollen en onze Randstad-hub afbouwen.

Ook wil hij het liquiditeitsbeheer, het netwerk en onderhoudsbedrijf naar Parijs halen. KLM is dan slechts nog een merk van een vanuit Frankrijk gerunde luchtvaartmaatschappij. Daarom is het zaak dat premier Rutte zo snel mogelijk een deal met president Macron maakt”, zegt luchtvaartexpert Pim den Hartog, net als minister Hoekstra oud-McKinsey adviseur.


Het is geen geheim dat topman Ben Smith van de holding bezig is om van KLM en Air France werkmaatschappijen te maken, teneinde op holdingniveau zelf alles te beslissen. Minister Hoekstra (Financiën) werd vorig jaar juist aandeelhouder van Air France KLM om te borgen dat KLM haar zelfstandige bedrijfsvoering en kas kon behouden. Onlangs werd weliswaar de opzegtermijn van de zogeheten staatsgaranties om dit doel vastgesteld op vijf jaar, maar de omvang van het netwerk op Schiphol is niet vastgelegd. De zogeheten state-agent Jeroen Kremers zou daar op toe moeten zien, maar die is pas net begonnen. „Minister Hoekstra moet straks meedoen aan een herkapitalisatie, waardoor er geld naar Frankrijk gaat. Het is nog niet te laat. Hij kan dit geld beter gebruiken om KLM echt Nederlands te maken. Anders maken wij nu KLM gezond tegen een hoge prijs, waarna over vijf jaar de pareltjes er door Smith worden uitgepikt”, zegt Den Hartog. Hij ziet het liefst dat minister Hoekstra Air France KLM van de beurs haalt en daarna Air France terugverkoopt aan de Fransen.


Stuiver

De ontwikkelingen worden met zorg bekeken. „Minister Hoekstra moet zich roeren als er routes dreigen overgeheveld te worden naar Parijs. Dat KLM-netwerk met 185 verbindingen is economisch zeer belangrijk voor Nederland”, zegt voorzitter Reinier Castelein van vakbond De Unie. „Het vergrootglas ligt steeds op KLM, terwijl bij Air France geen stuiver is ingeleverd.”


KLM kan vanwege de machtsstrijd binnen het concern ook niet te veel langeafstandsvliegtuigen naar de woestijn sturen. Zo heeft de Nederlandse divisie nog dertien Airbus A330’s, terwijl KLM in de toekomst verder wil met Boeing. Parijs zou voorstander zijn van afstoten, maar dat gaat dan meteen ten koste van 25% van de capaciteit voor verre vluchten. „Als KLM nu een deel van de langeafstandsvloot buiten de deur zet, dan verkoopt de combinatie in feite een stuk tafelzilver. Het is zaak voor Nederland om op te letten, want zonder die vloot verliest Schiphol intercontinentale verbindingen”, zegt luchtvaarteconoom Jaap de Wit. Om KLM weer aan de praat te krijgen, is het nodig dat de coronapandemie onder controle komt en de grenzen weer open gaan.