Vliegensvlug treinen naar hartje Londen: het kan vanaf eind oktober!

Bron: Algemeen Dagblad


Treinreizigers reizen vanaf 26 oktober rechtstreeks van Amsterdam en Rotterdam naar Londen. Dat maken de NS en Eurostar vandaag bekend. Een overstap in Brussel is dan niet meer nodig. Vanuit Amsterdam doe je er 4 uur en 9 minuten over. Reizigers uit Rotterdam zijn er nog sneller; hun reis duurt 3 uur en 29 minuten.

Beeld: © ANP

Roger van Boxtel, president-directeur van de NS: ,,De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam naar hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig. Door corona hebben we langer op de start moeten wachten, maar het aantal internationale reizigers zal geleidelijk weer toenemen. Geweldig dat we hen nu ook de keuze voor een duurzame trein kunnen bieden.’’


,,De rechtstreekse hogesnelheidstrein brengt je snel en zonder gedoe van het centrum van Amsterdam en Rotterdam naar hartje Londen en is daarmee een ijzersterke concurrent voor het vliegtuig.''

Roger van Boxtel, president-directeur van de NS


Tickets voor de rechtstreekse trein zijn te koop vanaf 1 september, vanaf 46 euro voor een enkele rit. Boeken kan vanaf zes maanden voor aanvang van de reis, waardoor reizigers bijvoorbeeld al vooruit kunnen plannen voor reizen in de kerstperiode. Vroege boekers hebben de meeste kans op scherp geprijsde tickets.


Extra flexibele tickets

Vanwege de onzekere situatie als gevolg van het coronavirus en na de recent ingevoerde quarantainemaatregelen, geldt dat alle tickets tot veertien dagen voor vertrek kosteloos kunnen worden gewijzigd. Deze flexibiliteit, die van toepassing is op alle boekingen tot 31 december 2020, is geldig voor alle reisdata die beschikbaar zijn op het moment van aankoop.


NS en Eurostar hebben extra hygiënemaatregelen genomen voor een prettige en verantwoorde reis. Treinen worden voor elke reis grondig gereinigd en tijdens de reis worden voorwerpen die vaak worden aangeraakt extra schoongemaakt en ontsmet. Tijdens de reis moeten reizigers een mondkapje dragen.