Voorzitter Air France-KLM houdt vast aan pluche

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - Voorzitter Anne-Marie Couderc (70) van Air France KLM wil langer aanblijven dan de regels van goed ondernemingsbestuur in Frankrijk voorschrijven. Vrijdagavond maakte de luchtvaartcombinatie bekend dat in mei aan aandeelhouders bij de jaarvergadering gevraagd zal worden om de leeftijdsgrens voor bestuurders van 70 naar 72 jaar op te trekken, zodat Couderc nog tot mei 2022 aan kan blijven.

Anne-Marie Couderc (l), ceo Benjamin Smith (m) en KLM-baas Pieter Elbers in vrolijker, pre-coronatijden. | Beeld: Hollands Hoogte / AFP

Volgens Air France KLM zou de coronacrisis langer aanblijven rechtvaardigen. Ingewijden melden dat topman Ben Smith met de verlenging van Coudercs mandaat zijn eigen rugdekking heeft geregeld, nu het concern financieel op de rug ligt als gevolg van corona.


De oud-minister Couderc geldt bij Air France KLM als een vooruitgeschoven post van de Franse regering, die oppermachtig is achter de schermen. De Franse staat heeft 14,4% van de aandelen, maar 30% van het stemrecht. Daardoor beet minister Hoekstra (Financiën) en tweede aandeelhouder eerder dit jaar in het stof bij de jaarvergadering toen hij tegen de bonus van topman Ben Smith van Air France KLM stemde. Begin dit jaar wilde ze zich tegenover De Telegraaf niet uitspreken voor een grotere vertegenwoordiging van Nederland in het bestuur van de luchtvaartcombinatie. Ze vond dat een discussie tussen ’de staten’.


Tussen moeder Air France KLM en KLM in Nederland is de machtsstrijd ten aanzien van de zelfstandige bedrijfsvoering weer opgelaaid. De afgelopen weken deed topman Smith en de Franse minister Djebbari meerdere malen uitspraken dat KLM ’steviger’ geïntegreerd zou moeten worden. Minister Hoekstra betwijfelt of dit de oplossing is voor het probleem van Air France KLM, dat in zijn ogen de kosten sterk omlaag moet brengen. Waar bij KLM nu een nullijn voor vijf jaar is afgesproken met het personeel, wil het met de reorganisatie aan de kant van Air France nog niet echt vlotten. Waar bij KLM 5000 man de deur uit gaan, blijft Air France vooralsnog steken op 1500. De Franse minister Bruno Le Maire zei eerder dat er zo veel mogelijk banen behouden moeten blijven. Vanwege de enorme schuldenberg staat er een herkapitalisatie voor de deur.

Couderc zou ’tijdelijk’ aanblijven toen topman Janaillac in 2018 het veld ruimde na een personeelsraadpleging. Met de komst van topman Ben Smith een paar maanden daarna werd de functie van chairman ineens opgeknipt. Smith werd ceo, terwijl Couderc voorzitter bleef. Tot dan toe werd deze functie door de topman van de luchtvaartcombinatie vervuld. De leeftijdsgrens van 72 zou in het ’two-tier’ systeem, met een aparte ceo en onafhankelijk voorzitter te rechtvaardigen zijn, aldus Air France KLM vrijdagavond. Plucheplakken komt vaker voor binnen Air France KLM, zo bleef voorzitter Hans Smits van de raad van commisarissen van KLM ook drie jaar langer aan dan de regels van goed ondernemingsbestuur voorschrijven.