WizzAir en Transavia: interesse in Lelystad Airport

Bron: Telegraaf


AMSTERDAM - WizzAir en Transavia hebben nog steeds interesse om van Lelystad Airport te vliegen. Dat laten de luchtvaartmaatschappijen weten aan De Telegraaf.

Beeld: De Telegraaf

Vrijdag meldde topman Dick Benschop van moederbedrijf Schiphol dat er nog steeds interesse is van ’marktpartijen’ in de omstreden polderluchthaven, hoewel het luchtverkeer grotendeels stilligt door de coronacrisis. Op Schiphol is sprake van de helft van het aantal vluchtbewegingen van voor de coronapandemie.


„WizzAir is nog steeds geïnteresseerd in de ontwikkeling en opening van Lelystad Airport”, stelt operationeel directeur Diederik Pen tegenover De Telegraaf, zonder in te gaan op de vraag of hij verwacht dat deze eind volgend jaar zal opengaan. Dat is het plan van Schiphol. Ook KLM-dochter Transavia heeft interesse, meldt een woordvoerder desgevraagd. „Wij blijven geïnteresseerd in Lelystad Airport, al ligt het wel aan de voorwaarden die daar aan vastzitten”, houdt een woordvoerder een slag om de arm.


Uit beeld

Volgens de Schiphol-topman is er nog steeds schaarste aan zogeheten landingsslots, omdat de huidige gebruikers van Schiphol zogeheten historische rechten hebben. Die zitten grotendeels vast bij de KLM-groep, de grootste klant van Schiphol. Het kabinet zou voor de verkiezingen nog een besluit moeten nemen, aldus Benschop.


Hij houdt de regering aan de afspraak, die al dateert uit 2008. Corendon laat in het midden of het nog interesse heeft. „Lelystad Airport staat momenteel bij niemand hoog op de prioriteitenlijst, maar Benschop wil waarschijnlijk vermijden dat Lelystad uit beeld raakt en door de politiek wordt geschrapt”, zegt topman Steven van der Heijden van Corendon zondag tegen De Telegraaf.


Hij verwacht dat het besluit over de verkiezingen wordt heen getild. „Geen politieke partij zal de vingers hier nu aan branden.” De luchthaven is klaar voor gebruik, maar de opening is al vier keer uitgesteld door onder meer prutswerk in de voorbereiding. Door de stikstofproblematiek bleek er bijvoorbeeld een vergunning nodig. Die wordt voor 1 oktober ingediend, aldus Benschop.


Kleur bekennen

De normalisatie van het luchtverkeer en terugkeer naar pre-coronareizigersaantallen gaat naar verwachting een paar jaar duren. Tegenstanders van de overloopluchthaven willen de huidige crisis gebruiken om Lelystad dicht te houden voor vakantieverkeer.


Ook coalitiepartners ChristenUnie en D66 blijven minister van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) bestoken met nieuwe vragen en onderzoeken, waardoor het moment waarop zij kleur moeten bekennen steeds wordt uitgesteld. Mondiaal zal het luchtverkeer in de komende decennia groeien, zo is de verwachting.


„Er komt een moment dat Schiphol weer vol is, dan is het prettig dat er nog wat extra capaciteit beschikbaar is, maar dat gaat pas over een paar jaar spelen”, zegt Van der Heijden. Op Lelystad Airport worden straks maximaal 68 vluchten per dag afgehandeld, dat is ongeveer evenveel als bij een normaal Schiphol in een uur.


Uitplaatsing

Het idee achter Lelystad Airport is dat vakantieverkeer wordt uitgeplaatst van het volle Schiphol, zodat daar ruimte ontstaat voor verbindingen naar andere economische centra in de wereld. Een éen op één verplaatsing mag niet, want er moeten ook nieuwe toetreders een kans hebben, zo verplichtte de Europese Commissie.


In 2014 was intern al bekend dat het uitplaatsen niet zou werken zoals het bedacht was, maar toch ging het ministerie van Infrastructuur onder leiding van ’luchtvaartpaus’ en oud-minister Hans Alders door met het oude plan. Omdat er later toestemming nodig bleek van Brussel, zorgde dit voor de zoveelste vertraging. De Tweede Kamer nam een motie aan dat het vliegveld uitsluitend als overloop van Schiphol gebruikt mag worden en niet voor nieuwe gebruikers.